Odgoj pasa

Američki staford terijer odgoj: pravim odgojem do najboljeg prijatelja

Image

imena za staforda

Foto: Pixabay

Američki staford terijer odgoj uvijek je delikatna tema. Ovi su ljepotani na glasu su kao agresivni, ali bez opravdanja. Otkrijte ono bitno za odgoj ove pasmine

29.11.2018. u 19:19/ Život i stil

Američki staford terijer odgoj nekako je uvijek "tabu" tema kod vlasnika pasa, a najčešće je ovaj prekrasan pas na glasu kao agresivan. Istina je da se radi o temperamentnoj vrsti pa je tako socijalizacija i odgoj od najranije dobi apsolutno obvezan. 

Uz ljubavi i trud, ipak, ovi će psi, kao i svi drugi, postati prave male maze i poslušni ljubimci. 

Američki staford terijer odgoj - ključno za uspjeh

Ovi mišićavi psi odgajani su desetljećima za borbu. Stafordi su izrazito odani psi i slušaju svog vlasnika, ali bitno je da znaju tko je autoritet. Isto tako - socijalizacija je obvezna kako ne bi razvili agresiju prema drugim psima.

Štence treba namjerno spajati s drugim psima koji se od njih razlikuju po vrsti, spolu, veličini i dobi. Na taj će se način naviknuti na drugačije i nove pse i neće imati teritorijalni ili zaštitnički stav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki staford terijer odgoj podrazumijeva dresuru i niz vježbi kako bi uspostavili potpunu kontrolu nad svojim psom odnosno mogli biti sigurni da će vas u bilo kojem trenutku poslušati. Ovo, naravno, nije nemoguća misija, ali traži dosta vremena i fokusa vlasnika koji u odgoji 'stafa' igra ključnu ulogu. 

Osigurajte američkom stafordu dovoljno kretanja, igre, trčanja i druženja kako bi se mogli 'ispuhati' i riješiti energije. 

Upravo se čita

Image
rat s inspektorima

Bojanje kose digla za 9 centi, šišanje za 36 i dobila kaznu od 3300 eura: 'Očajno...'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
LJUBIMCI U VAŠEM DOMU

Vidra kao kućni ljubimac

Više s weba