Ptice ljubimci

Crni kakadu možda vas neće oduševiti izgledom, ali hoće karakterom

Image
Foto: Pixabay

Crni kakadu ptica je doista jedinstvenog izgleda, međutim više osvaja svojim karakterom. U nastavku otkrijte kako brinuti o ovoj posebnoj vrsti papige

21.1.2019. u 19:36/ Život i stil

Crni kakadu pripada vrlo intelingetnoj grupi papiga. Poznati su po svojoj sposobnosti imitiranja govora i moguće ga je naučiti i razagovarati odnosno ponavljati rečenice. Radi se o ptici koju je lako pripitomiti i voli suživot s ljudima. 

Ove papige obožavaju biti centar pozornosti tako da imajte to na umu kada birate kućnog ljubimca. Crni kakadu, prema mnogima, nije najljepša ptica ili najljepša vrsta kakadua, ali kao i svi kakadui, nikada s njim nije dosadno. 

Imaju jak kljun koji šire kada se osjećaju ugroženo ili kada su uzbuđeni. Kakadu pripada u velike ptice, a može živjeit čak 70 godina. Međutim, u kvaliteti života i zdravlju ključna je prehrana. Ove ptice trebale bi ste hraniti sjemenkama za velike papige, suncokretom, kukuruzom, orasima, kikirikijem te bademima. Crni kakadu ne smije konzumirat ljudske slastice jer to može završiti kobno. 

Obožavaju biti u društvu i uvijek su zanimljivi djeci koja vole čuti kako ponavljaju riječi. Međutim, ovo nije ptica za one koji nikada nisu kod kuće ili koji već imaju nekoliko ljubimaca. Zapostavljeni crni kakadu može postati agresivan ili depresivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil! ​

Više s weba

Pročitajte još

Image
Životinje

Koje životinje spavaju zimski san?

Više s weba