OVČAR KAO KUĆNI LJUBIMAC

Crni njemački ovčar: osobine i karakteristike pasmine

Image
Foto: Ilustracija/Pixabay

Crni njemački ovčar od običnog se njemačkog ovčara razlikuje isključivo po boji dlake, dok su njihove osobine i poseban karakter gotovo isti

1.11.2017. u 17:02/ Život i stil

Crni njemački ovčar pasmina je njemačkog ovčara koju na našim prostorima ipak susrećemo nešto rjeđe. Donosimo vam sve što biste trebali znati o ovom posebnom psu.

Njemački ovčar domaća je pasmina koja je u prošlosti odgajana isključivo kao pas za čuvanje stoke, ponajprije ovaca. Danas ga sve češće možemo pronaći kao kućnog ljubimca i čovjekovog najboljeg prijatelja. Osim klasičnog njemačkog ovčara, poznajemo još jednu vrstu ove pasmine, a to je crni njemački ovčar. Ova pasmina ističe se po crnoj, glatkoj dlaci koju je potrebno redovito njegovati i četkati.

Crni njemački ovčar nije zahtjevan, dobro se slaže s ljudima i ostalim kućnim ljubimcima. Odličan je kao pas čuvar, ali po samoj prirodi nije agresivan. Potrebna mu je pravilna dresura i socijalizacija zbog čega se ne preporučuje ljudima koji nemaju iskustva sa psima.

Pasmina njemačkog ovčara vrlo je pouzdana, odana i poznata kao jedna od najinteligentnijih. Ovčar može izvršavati sve zadatke koji su mu zadani, voli učiti te je vrlo poslušan.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
prehrana kornjača

Znate li što jedu kornjače?

Više s weba