Psi ljubimci

Crni, zlatni i smeđi labrador - upoznajte mnogima najdražu pasminu

Image
Foto: Thinkstock

Crni, zlatni ili smeđi labrador- na kojeg god naiđete sigurni smo da ćete se oduševiti. Otkrijte sve o pasmini čiji karakter osvaja u vrlo kratkom vremenu

19.1.2019. u 16:54/ Život i stil

Smeđi labradori, crni ili zlatni, sasvim je svejedno jer će ova pasmina ukrasti bilo koje srce. Ovi veliki psi prave su maze, a tko god je susreo labradora zna o čemu govorimo. Vrijeme je da upoznate detalje ove prekrasne pasmine. 

Labradori još od davnina dolaze u tri boje odnosno u crnoj žutoj/zlatnoj i smeđoj. Smeđu labradori danas su najrjeđi tipovi ove pasmine, a nekada su se smatrali 'greškom' u razmnožavanju. Pasmina je prvi put registrirana 1917. godine, a odmah se proširila diljem svijeta. 

Ovi su atletski psi veliki obožavatelji vode. Ako dovede labradora na plivanja, bit će vam i više nego zahvalan. Njegovo je tijelo namijenjeno za rad u vodi i uživaju u njoj. Mužjaci i ženke najčešće su visoki do 60 centimerara, a teže do 35 kilograma. Najčešće žive oko 14 godina. 

Danas su smeđi labradori ipak nešto brojniji, a status najrjeđeg tipa ove pasmine dobio je svijetli labrador s ružičastom nijansom. Možda niste znali, ali postaje dvije inačice labradore: američki i engleski, a jedina je razlika u veličini. Karakterom su isti, a poznato je da su idealni obiteljski psi. Izuzetno su bliski i strpljivi s djecom te ih je lako trenirati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, potrebno je uložiti vrijeme i trud u dresuru kako bi dobili idealnog ljubimca.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Upravo se čita

Image
IZNENAĐUJUĆA REAKCIJA

Poznati hrvatski olimpijac stao u obranu MMA borca s Platka: 'Branio se, nije prvi napao'

Više s weba

Pročitajte još

Image
Šuma zimi

Životinje koje ne spavaju zimski san

Više s weba