Psi ljubimci

Engleski buldog karakteristike: što očekivati od simpatične pasmine

Image
Foto: Pexels

Engleski buldog karakteristike su brojne i potpuno ga ističu od drugih pasmina. Otkrijte je li to ljubimac za vašu obitelj ili je pametnije odabrati drugog

20.1.2019. u 17:43/ Život i stil

Engleski buldog ne može proći nezamijećen. Radi se o doista jedinstvenoj pasmini koja osvaja na prvi pogled. Međutim, njegov poseban karakter kojim obara s nogu. U nastavku otkrijte sve o pasmini. 

Engleski buldog karakteristike

Radi se o snažnom i neustrašivom psu kojeg zbog imena često miješamo s francuskim buldogom, ali nemaju tako puno toga zajedničko. Engleski buldog je pas jake građe, može težiti čak 25 kilograma. Nerijetko će vam izmamiti osmijeh na lice, ali zapravo je vrlo staložena i mirna pasmina koja se izrazito veže za obitelj. Odličan je s djecom, a nije prikladan za psa čuvara. 

Što se tiče brige- engleski buldog osjetljiv je na promjene temperature, ali i naginje debiljanju. Upravo je zato bitno psu pružiti dovoljno dnevne fizičke aktvnosti kako bi ostao u fizički dobrom stanju te kako bi mu na taj način produžili životni vijek. Pripazite na nabore kože oko njuške gdje se često mogu pojaviti iritacije. Nakon svakog kupanja posebnom krpicom obrišire svaki nabor kako se vlaga ne bi uvukla i stvorile se infekcije. Engleski buldog je pravi mali proždrljivac, ali srećom ima dobru probavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imajte na umu da engleski buldog karakteristike uključuje i da, kada zagrize, teško pušta vilicu. Ovo je, u suštini, idealan obiteljski pas, ali i preporuča se socijalizacija od najranije dobi.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
PALA JE ODLUKA

Horvat više nije izbornik Hrvatske, a na njegovo mjesto stiže legendarni rukometaš

Više s weba

Pročitajte još

Image
Peradarstvo

Znate li što jedu patke?

Više s weba