Odgoj pasa

Engleski hrt: saznajte kako se pravilno brinuti o ovom trkaćem psu

Image
Foto: Pixabay

Engleski hrt lako je prepoznatljiva pasmina zahvaljujući svom izgledu. Međutim, ovaj pas ima i jedinstven karakter. Otkrijte kako se pravilno brinuti o njemu

19.1.2019. u 17:15/ Život i stil

Engleski hrt nije pri vrhu najpopularnijih pasmina. Nije mekan, bijeli i pufast poput maltezera, ali svojim vlasnicima može ponuditi doista puno. Otkrijte sve o ovoj fascinantnoj pasmini. 

Izgled

Engleski hrt nekada je bio isključivo trkaći te lovački pas za nisku divljač. Međutim danas je prerastao u pravog kućnog ljubimca. Visina se kreće od 70 do 75 centimetara, a hrt ima posebnu kratku i glatku dlaku. Dolazi u nekoliko boja pa tako možete naići na crnog, bijelog, crvenog, žutog i prošaranog engleskog hrta.

Njega 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski hrt ne traži mnogo brige o fizičkog izgledu. Njegova kratka dlaka doista je zahvalna i možete ga eventualno mekanom četkom iščešljati. Potrebno je, ipak, pripaziti na njegove osjetljive uši i nokte. 

Karakter

Upravo se čita

Image
IZ DRUGOG KUTA

Ekskluzivno! Ovo je dosad neviđena snimka brutalne tučnjave na Platku!

Ovi su psi mirni i vrlo društveni. Izrazito su inteligentni te se brzo vežu za svoju obitelj. Engleski hrt je među svim hrtovima vrlo lak za treniranje i dresuru. Poslušan je i strpljiv. Vole se puno kretati pa je bitno dopustiti im dovoljno aktivnosti. Dobro se slažu s djecom, ali su prema strancima rezervirani.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
KUĆNI LJUBIMCI

Kako dresirati psa da ne izlazi iz dvorišta?

Više s weba