Psi ljubimci

Engleski ptičar - pas koji ne pripada u stan

Image
Foto: Pixabay

Engleski ptičar posebna je pasmina koja može biti idealna za obitelj. Međutim, ne pripada u stan. Otkrijte sve o ovoj simpatičnoj, tvrdoglavoj pasmini

19.1.2019. u 17:25/ Život i stil

Engleski ptičar poznatiji kao pointer je popularna pasmina koja se odlikuje svojom inteligencijom i živahnošću. Međutim, nije prikladan za držanje u stanu. U nastavku otkrijte i zašto.

Povijest

Pointer je nekoć bio aristokratska pasmina koja je nastala križanjem raznih vrsti. Upravo ga je to obilježilo i tako danas engleski ptičar ima brojne karakteristike drugih pasa: neki od njih su prikladni za pse čuvare, a drugi su prave maze. Koristi se najviše za lov ptica, ali i na malu divljač poput zečeva.

Izgled

Engleski ptičar visok je od 60 do 70 centimetara, težak otprilike tridesetak kilograma. Boja dlake mu je kombinirana pa je tako često da ćete vidjeti bijelog i smeđeg te narančastog pointera. Ima kratku dlaku, a ističe se svojim tamnim očima i dužim ušima. 

Temperament

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pointer može biti izvrstan ljubimac. Radi se o prilagodljivom i strpljivom psu koji se izrazito veže za vlasnika. Pristojan je i lako ga se trenira, ali kada nešto želi može biti tvrdoglav. Većinom dobro reagira na djecu i druge ljubimce, ali rezerviran je prema nepoznatim ljudima.

Briga

Upravo se čita

Image
ekspert za prisluškivanja

'Kad mobitel uđe u ruke istražitelja, teško je sakriti poruke. Obrisane se mogu vratiti'

Bitno je napomenuti da engleski ptičar nikako nije pas za stan. Ovo je pasmina koja treba mnogo aktivnosti, kretanja, igre i vježbanja i to do te mjere da stan jednostavno ne može ispuniti njegova očekivanja. Ako mu ne dopustite da se kreće, može postati nervozan ili depresivan.


Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ime dobila po očima

Riba bukva - riba Jadranskog mora

Više s weba