Ptice ljubimci

Gardelin ptica: ljubimac koji će vas uvijek razveseliti pjevom

Image
Foto: Pixabay

Gardelin ptica ima nekoliko naziva, ali svi znaju o kojoj se ptici radi kada zapjeva. Uppoznajte ovu čudesnu ptičicu koja će vas oboriti s nogu svojim pjevom

21.1.2019. u 19:27/ Život i stil

Gardelin ptica zove se još češljugar, grdelin, štiglić, ali svi znaju o kome se radi kada propjeva. Upravo je zbog pjeva gardelin je postala popularna za držanje kao kućni ljubimac. Međutim, u prirodni je njihov pjev još fascinantniji.

Osim po glasu, gardelin ptica ističe se i izgledom. Dok je većina ptičica s naših prostora smeđe ili sive boje, ova ljepotica na sebi ima i nekoliko nijansi: crvenu, bijelu, crnu i smećakstu. Iako ne obitava u gradovima, sve je više možemo vidjeti u prigrađu i zelenim parkovima. 

Gardelin obožava prostore gdje ima puno korova, a svoje druge ime češljugar dobila je po omiljenoj hrani- češljini. Gardelin ptica posebno prekrasno pjeva u vrijeme parenja. Mužjaci kriste svoj pjev kako bi privukli ženke na parenje. Ponekad se namjerno pare kanarincima, a rezultat su mladi koji imaju nevjerojatne pjevačke sposobnosti. 

Gardelini se bvrlo brzo pripitome i društvene su ptičice kojima suživot s ljudima odgovara pa zato može biti vaš idući kućni ljubimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAJVAŽNIJU ULOGU IGRA GENETIKA

Životni vijek mačke: koliko dugo žive mačke

Više s weba