OGLAS

Mačke kao ljubimci

Gliste kod mačaka: kako ih prepoznati i ukloniti

Image
Foto: Pixabay

Većina mačaka barem jednom u životu dobije gliste, parazite koji štete kvaliteti njihova života. Saznajte kako ukloniti gliste kod mačaka i što znati o njima

23.12.2018. u 1:00/ Život i stil

Gliste su kod mačaka nažalost normalna pojava. Unatoč svemu, liječenje je prilično jednostavno i neće vam zadati glavobolje. 

Gliste kod mačaka su najčešći paraziti koji se pojavljuju kod ovih kućnih ljubimaca. Na početku se nastane u crijevima i probavnom traktu, ali vrlo se lako šire na jetru, pluća pa i u krtvotok. Iako su mačke koje šeću vani najviše izložene riziku, ni kućne mačke nisu potpuno zaštićene. 


Pojava trakavice donosi prepoznatljive simptome. U mačjoj stolici često se pojavljuju trakavice, a gliste kod mačaka popraćene su povraćanjem.  Drugi simptomi uključuju naduti trbuh, proljev, slab apetit. 

Ako sumnjate na gliste kod mačaka, vašu mačku odmah odvedite veterinaru. Ako vam on potvrdi zarazu, kreće liječenje koje je vrlo jednostavno. Veterinar će prepisati potrebne lijekove koje će mačka neko vrijeme morati uzimati. 

Budite oprezni jer se i vi sami isto možete zaraziti glistama preko mačaka. Možete se zaraziti ukoliko dođete u kontakt sa zaraženim izmetom koji sadrži gliste. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​


U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŽIVOTINJSKI SVIJET

Smeđi štakor


Više s weba