Gupike, Zebrice, Barbusi

Hladnovodne ribice za akvarij - karakteristike hladnovodnih ribica

Image
Foto: Pixabay.com

Želite imati hladnovodne ribice za akvarij? Donosimo vam popis najpoznatijih hladnovodnih ribica te koje su njihove karakteristike

13.4.2017. u 3:08/ Život i stil

Hladnovodne ribice za akvarij, zahtijevaju i hladnovodni akvarij. Takva vrsta akvarija preporučuje se akvaristima početnicima. Oni mogu biti maleni, 10 litara i više, ali ljepota hladnovodnih riba najviše će doći do izražaja u većim akvarijima. Također, vašoj ribici je sigurno ljepše kad ima puno prostora za kretanje. Hladnovodne ribice također preferiraju nešto tvrđu vodu, pH vrijednosti između 6,0 i 7,5. Rasvjeta može biti prigušenija od one kod tropskog akvarija.

Kako bi ugođaj hladnovodnog akvarija bio još ljepši, možete ga opremiti raznim dekoracijama, pozadinama i podlogom. Bilo bi dobro da pri tome upotrebljavate prirodne materijale, poput kamenja, ljuski kokosa itd.

Najljepši dio akvarija su definitivno ribe. Svaka od ribica se razlikuje po svojim morfološkim svojstvima pa tako možete izabrati onu koja ima vama najdražu boju ili najljepše peraje,ili jednostavno izgleda najatraktivnije.

Barbusi

Ove hladnovodne ribice za akvarij toleriraju niže temperature u jako su društvene. Nije ih teško pronaći i brinuti o njima,

Buenos Aires tetra

Njihova cijena nije visoka i lako ih možete naći. Dolaze u standardnim bojama i albino varijanti. Izdržljive su i nezahtjevne, a pogne su i za akvarije s više ribica unutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gupike

Vrlo popularna i atraktivna vrsta hladnovodnih ribica za akvarij.

Zebrice

Temperamentne i živahne ribe, koje traže dosta prostora za plivanje. Mogu podnijeti velike promjene temperature i one su jedine koje u tome pariraju zlatnim ribicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
6. PROSINCA 2022.

Žena posvojila dijete iz DR Konga! Samo dan prije nego su uhitili osmero Hrvata, ona je napustila Zambiju

Misgurnus anguillicaudatus – riba čistač

Idealna ribica za hladnovodni akvarij, jako dobro podnosi niske temperature. Živahnog je karaktera i laka za održavanje.

Kardinalke

Među najlakšim vrstama za održavanje su kardinalke. U zadnje vrijeme je njihova zlatna varijanta postala jako tražena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
mačke

Mačje godine - koliko mačke imaju 'ljudskih godina'?

Više s weba