KAKO HRANITI HRČKE

Hrčak i prehrana: savjeti za pravilnu ishranu hrčaka

Image
Foto: pixabay.com

Pravilna prehrana hrčka sastoji se u dovoljnom unosu povrća, voća, žitarica i svježe vode

16.7.2017. u 8:47/ Život i stil

Hrčak je idealan kućni ljubimac jer mu nije potrebno puno prostora i jednostavno ih je održavati. Ono na što je potrebno pripaziti ako ste vlasnik hrčka jest pravilna prehrana. Kako bismo vam u tome pomogli, donosimo vam savjete za ishranu ovih simpatičnih životinjica.

Ako vam je životni prostor skroman, a ipak biste željeli imati kućnog ljubimca hrčak je idealan izbor za vas. Iako nisu zahtjevni za držanje, na neke je stvari potrebno posebno pripaziti. Jedna od najvažnijih stvari kod držanja hrčka jest njegova ishrana. Prehrana hrčka, odnosno hrana koju tijekom svog života jede zaista je raznovrsna.

Hrčak jede gotovu hranu namijenjenu isključivo za hrčke, ali jednako tako i ostalu hranu kao što su jabuke, kruške, lješnjaci, zelena salata, banane, piletina te sve vrste cjelovitih žitarica.

Trebali biste izbjegavati agrume jer su hrčci poznati po tome što baš i ne podnose kiselinu. Što se tiče doba dana, najbolje ga je hraniti navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaš hrčak također bi trebao uvijek imati dostupnu svježu vodu, naročito u ljetnim mjesecima kada su temperature posebno visoke. Najbolje je da u kavezu uvijek ima zdjelicu hladne vode, a hranu po potrebi.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
ekspert za prisluškivanja

'Kad mobitel uđe u ruke istražitelja, teško je sakriti poruke. Obrisane se mogu vratiti'

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ptice grabljivice

Ptice grabljivice vrste: kako ih dijelimo i koje su najpoznatije

Više s weba