Papige kao ljubimci

Jandaja papagaj: ptica koja će vas osvojiti svojim izgledom

Image
Foto: Pixabay

Jandaja papagaj doista je upečatljiva ptica koja privlači pažnju svojim koloritom. Međutim, može biti i vrlo zanimljiv kućni ljubimac. Otkrijte što vam nudi

19.1.2019. u 19:11/ Život i stil

Jandaja papagaj pripada rodu papiga Aratinga u koji pripada veliki broj ovakvih ptica, ali međusobno se razlikuju po izgledu. Možemo ih lako raspoznati po veličini i obliku, a posebno po uzorku boja na tijelu. Gotovo sve papige se iz ovog roda glasaju poprilično glasno kada su u jatu, a to vrijedi i za jandaja papagaje.

Jandaja papagaj može biti idealan kućni ljubimac, ali prije svega ih je potrebno pripimitomiti kako bi izgubil nagon za glasnim krikanjem. Nisu ugrožen u diviljini, ali često uzrokuju štetu na plantažama sjemenki i kokosa. Možemo ih pronaći diljem Brazila gdje im je prirodno stanište. Jandaja papagaj izrazito je brza ptica, a pritom i zaigrana pa nije čudo da izvodi razne akrobacije u krletki i po stanu.

Radi se o papagaju srednje veličine pa tako doseže tridesetak centimetara. Ističe se svojom žutom glavom, crvenim prsima, narančastim vratom te zelenim leđima. Ove papige nije lako nabaviti kao kućne ljubimce i nemaju ih mnogi pet shopovi pa se obavezno informirajte o dobrom uzgajatelju.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Životinje

Koje životinje spavaju zimski san?

Više s weba