Vrste pasa

Je li divovski newfoundland pas pravi ljubimac za vašu obitelj?

Image
Foto: Pixabay

Divovski newfoundland pas može se činiti zastrašujućim zbog veličine. Međutim, radi se o pravoj mazi. Otkrijte je li ovo ljubimac za vas

18.2.2019. u 15:04/ Život i stil

Newfoundland pas je ljubimac koji se ističe veličino i snagom. Međutim, uglavnom su vrlo nježnog i dobroćudnog karaktera. Ženke newfoundlanda su nešto manje od mužjaka. Žive otprilike devet do 11 godina, a kratki životni vijek rezultat je veličine zbog koje imaju više zdravstvenih tegoba.

Newfoundland pas izrazito je inteligentna životinja koja treba dresuru. Obožavaju vodu pa tako vole i plivati, a uz trening lako postaju spasilački psi. Iako se radi o pravim mazama, zbog veličine ih je potrebno dresirati i socijalizirati odnajranije dobi. Imaju oko šezdeset kilograma, a visina im doseže gotovo 70 centimetara.

Radi se o vrsti koja bez problema postaje obiteljski pas. Newfoundland pas može se odlično slagati s djecom, a često su zaštitnički nastrojeni prema njima.

Najbitnije je da svog psa dovoljno 'zaposlite.' Pronađite dovoljno zadataka, uložite u dresuru i provedite dovoljno vremena u fizičkoj aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
KUĆNI LJUBIMCI

Kako dresirati psa da ne izlazi iz dvorišta?

Više s weba