KUĆNI LJUBIMCI

Kako kazniti psa kada nije poslušan?

Image

Mnogi će reći kako kažnjavanje psa ni u kojem slučaju nije dobro, pogotovo ako je kažnjavanje fizičkog tipa. Mi smo ipak otkrili nekoliko trikova

27.11.2018. u 8:27/ Život i stil

Fizičko kažnjavanje psa nije poželjno, kada govorimo o fizičkom kažnjavanju pritom ne mislimo na teške fizičke napade, već kao i s malom djecom - više je to stvar zastrašivanja. Štene je jako zaigrana životinja, voli istraživati i ne zna za strah, ne zna što je dobro, a što je loše. Napravit će puno štete u početku, ali ne brinite - vi ste ti koji to možete promijeniti.

Dogodit će vam se da će vam pas pojesti, na primjer cipelu. Zasigurno će se to dogoditi opet, jer ne shvaća da radi pogrešnu stvar. Svaki put kada to učini, sankcija mora biti ista kako bi pas povezao to što radi loše s vrstom kazne. Možete ga staviti preko noći u kupaonicu, takva vrsta kazne se pokazala dobra jer oni ne vole biti sami.

Podizanje tona, a pritom ne mislimo na 'urlanje' nego stroži ton glasa, također je dobra mjera kojom će se pas odmaknuti od onog što radi loše. Također bi trebalo psa naučiti naredbu "pusti to!". 

Također, dobra tehnika kažnjavanja je i zastrašivanje novinama. Uzmete bilo kakve stare novine i smotate ih. Psa će to zastrašiti i trebao bi shvatiti da ne smije nešto raditi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako je bitno napomenuti da se psa treba kazniti neposredno prije nego što napravi nešto loše i nešto što ne smije. Ukoliko ga na primjer, kaznite dok žvače nešto - to njemu daje do znanja da je sam proces žvakanja loš. Čim uočite da vaš pas radi nešto što ne smije, odmah ga treba odvući od te radnje i ukazati mu na grešku.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
svjedok holokausta

Michael je bio dječak i pjevao operu u logoru Terezin. Skoro su svu djecu ubili. Preživio je zbog medvjedića

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ribe

U koju riblju vrstu spada riba zvana aljaška kolja

Više s weba