Kućni ljubimci

Kako očistiti mačku od buha?

Image

macka

Foto: Pixabay

Teško ih je spaziti, dugačke su jedva dva milimetra pa ako vas zanima kako provjeriti ima li mačka buhe te kako očistiti mačku od buha, pročitajte više u nastavku

27.9.2018. u 19:08/ Život i stil

Buhe su paraziti, dosadni nametnici koji piju krv svojih domaćina. Ako imate mačku sigurno se često zapitate - kako očistiti mačku od buha?

Primijetili ste da vam se mačka neprestano češe, to sigurno znači da su se na nju naselile buhe. Neke mačke će se neprestano češati, a nekima neće smetati čak ni velik broj tih nametnika. U svakom slučaju mačkama smeta slina buha koja izaziva iritaciju, a nekima čak stvori kraste od ugriza. 

Buhe je teško spaziti jer imaju tanka smeđa tijela, ali moguće je da ćete naći bijela jajašca te njihov tamnocrveni izmet u mačjem krevetiću, a to često izgleda kao da su na krevetu sol i papar.

Kako očistiti mačku od buha?

Mačku možete očistiti od buha uz pomoć proizvoda protiv buha. Najpopularnije su specijalne ampule. Iako su najučinkovitije kao prevencija, odlično djeluju i kad su buhe već na mački ili kao pomoć uvijek kada se pitate kako očistiti mačku od buha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako i dalje tražite odgovore na pitanje kako očistiti mačku od buha, posavjetujte se kod veterinara jer postoje i razni šamponi, posebni češljevi za buhe i prašci, ali važno je ne upotrebljavati previše proizvoda odjednom. 

Većinu proizvoda koji vam trebaju možete naći u bilo kojoj trgovini za ljubimce. Stan ili kuću treba temeljito usisati, a za tretiranje prostora možete upotrijebiti i insekticide. Uvijek koristite rukavice. Postoje i neki prirodni načini kako očistiti mačku od buha. To su limun i jabučni ocat.

Upravo se čita

Image
KLJUČAN TRENUTAK

Vlado Matanović o otkriću Kauboja: 'Glavaš je htio odustati od rukometa, a onda sam...'

Limun koristite tako da ulijete tri čaše vode u lonac te dodate 3 prethodno isjeckana limuna. Vodu skuhajte, a zatim ostavite limun u vodi 3 sata. Limun i njegove čestice izvadite iz vode te ju zatim ulijte u bočicu. Tom tekućinom lagano pošpricajte mačje krzno te ga dobro iščetkajte.

Ulijte ocat u sprej bocu te ga bogato nanesite izravno na mačju dlaku. Ostavite da odstoji barem 5 minuta, a zatim isperite i iščetkajte krzno češljem. Ako želite koristiti i šampon, omjer octa i šampona mora biti jednak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadamo se da vam je ovih nekoliko savjeta pomoglo i da sada znate kako očistiti mačku od buha.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Mačke kao ljubimci

Gliste kod mačaka: kako ih prepoznati i ukloniti

Više s weba