šišanje psa

Kako ošišati maltezera?

Image
Foto: Pixabay

Kako ošišati maltezera? Svi koji imaju maltezera znaju da je njegova dlaka sklona petljanju, to često zna stvarati bolne 'čupove' dlaka koji se moraju rezati

25.2.2019. u 19:25/ Život i stil

Svi koji imaju maltezera znaju da je njegova dlaka sklona petljanju, to često zna stvarati bolne 'čupove' dlaka koji se moraju rezati.Šišanje i njega maltezera bi trebala započeti što ranije kako bi se on naviknuo i shvatio da je to dio njegove svakodnevice. Iako će se možda u početku buniti, kasnije će početi uživati u uređivanju i njezi.

Dlaka maltezera svilena je, gusta i čisto bijele boje, bez poddlake. Neki vlasnici svojem ljubimcu puštaju dlaku, dok je drugi šišaju.

Pravilno održavanje dlake uključuje redovito češljanje, četkanje, pranje i šišanje maltezera. Nipošto ne biste smjeli zapostaviti njegu dlake jer bi dlaka vašeg maltezera mogla postati čupava i zapetljana.

Dlaku maltezera preporučuje se češljati svakodnevno, a ponekad je za to potrebno i nekoliko sati. Kako biste ljubimca naviknuli na česta i duga češljanja, potrebno ga je privikavati odmalena. Kao štene lakše će se naviknuti na mirno sjedenje i ležanje za vrijeme češljanja. Osim četkanja, dlaku maltezera potrebno je redovito prati kako bi ostala svilena i čista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češljanje dlake je jako bitno, a za to vam trebaju čak tri vrste četki - pin brush četkainox češalj i slicker četka. Ako vaš maltezer ima dugačku dlaku, češljanje je potrebno najmanje jednom dnevno. Dok ga četkate, poželjno je dlaku malo namočiti grooming sprejem kojeg možete kupiti u svakom dućanu za kućne ljubimce. 

Kako ošišati maltezera?

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

Na pitanje kako ošišati maltezera, postoje dva jednostavna odgovora - salon za pse ili kućno šišanje maltezera. Ukoliko je vaš maltezer navikao na stalnu njegu, šišanje maltezera neće biti problem kod kuće ukoliko ste spretni s mašinicom za brijanje ili sa šakarama ukoliko je riječ o zapetljanim čupovima. 

Kako ošišati maltezeraako je nemiran? Najpametnije je odvesti maltezera u salon za pse, predati ga u ruke osobi koja to radi svakodnevno. Znat će ga smiriti, naviknuti na zvuk mašinice ili na škare. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
LJUBIMCI U VAŠEM DOMU

Vidra kao kućni ljubimac

Više s weba