Kunići

Kako se igrati sa kunićem

Image

kako se igrati sa kunićem

Foto: Pixabay

Ako ste dobili kunića za kućnog ljubimca i ako je još uvijek mali, sigurno se pitate koje mu igračke možete dati da se kunić ne ozlijedi i kako se igrati sa kunićem

28.4.2019. u 10:27/ Život i stil

Preporuka za sve koji se pitaju kako se igrati sa kunićem, je da se počnu igrati čim prije, jer igračke kod kunića osiguravaju mentalnu stimulaciju, tjelesnu vježbu ali i čuvaju vaš dom od uništavanja.

Kunići, bez izazovnih aktivnosti koje bi ga okupirale, kada niste kod kuće, se dosađuju, a dosada može dovesti do depresije i/ili prekomjerne destrukcije.
Ovo će posebno biti naglašeno ako imate samo jednog kunića pa je u tom slučaju vrlo važno znati kako se igrati sa kunićem.

Svakog kunića igra drži zainteresiranim za okolinu i omogućava mu konstantno učenje i napredovanje. Također, bit će mu velika pomoć u ispunjavanju fizičkih potreba, odnosno u sprečavanju stvaranja prekomjerne tjelesne težine vašeg ljubimca.

Na tržištu možete pronaći razne loptice i šuplje kuglice u koje se stave poslastice za glodavce ili sjemenke, pa njenim kotrljanjem poslastice ispadaju, a sve skupa će jako zabaviti i zainteresirati kuniće. Napravite i tunelčiće za kuniće, kroz koje se mogu provlačiti ili spavati u njima.
Napravite barem dva ulaza u kutiju, unutra neku pregradu i/ili rampu, kat ili dva... Kutiju možete napuniti sa sijenom da u njoj mogu ležati, kopati, razbacivati... 
Evo još nekih prijedloga kako se igrati sa kunićem. Možete improvizirati s igračkama za mačke (npr. loptice koje zveckaju), ili igračkama za djecu (npr. zvečke, plastični ključevi - uglavnom sve što zvecka), zatim kartonskim kutijama ili rolama od toaletnog papira i papirnatih ručnika.
No ako primijetite da grickaju karton ipak odaberite neku drugu varijantu. Možete upotrijebiti i plastične cijevi kojima treba obraditi rubove da se ne povrijede.
Sve druge igračke na sličnu temu, koje se mogu gurati i okretati, lopte svih veličina i sl. biti će odličan odabir ako niste sigurni kako se igrati sa kunićem.
Što ima više prostora za igru i trčanje, to će i kunić biti sretniji i zahvalniji.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Dresura pasa

Pitate se kako naučiti psa na povodac?

Više s weba