Životinje u terariju

Kakva hrana za tarantule postoji i što neobičan ljubimac najviše voli?

Image

Tarantula u rukama

Foto: Pixabay.com

Hrana za tarantule bitna je stavka za sreću i rast ovog, za mnoge nezamislivog, kućnog ljubimca. Umjesto samo insektima, saznajte što još voli vaša tarantula

15.10.2018. u 10:13/ Život i stil

Tarantule su uglavnom aktivne noću i hranu love u zemlji. Svoj plijen hvataju siktanjem otrova kroz zube, a zahvaljujući dlačicama koje im prekrivaju tijelo, tarantule su spsobne osjetiti i detektirati položaj plijena. 

Hrana za tarantule uglavnom su živi stanovnici odnosno hrani se skakavcima, crvima i žoharima, ali mogu pojesti i veću lovinu poput miša i raznih glodavaca.Međutim, kako bi probavila miša, prije svega ga treba prvo usitniti. 

Hrana za tarantule u terariju

Za razliku od tarantule na slobodi, kućne tarantule ne jedu često. Bez hrane mogu tako provesti čak mjesec dana. Ponudite joj hranu, a u slučaju da odbije, ponudite joj obrok za nekoliko dana. Hrana za tarantule u terariju nije toliko ključna pa tako ovaj pauk može tjednima ne jesti, a ništa mu se neće dogoditi. 

Međutim, za kućno držanje nezanemariva je temperature u terariju. Ovisno o visini temperature, apetit tarantule bit će veći ili manji. Pokušajte terarij držati na ugodnih 25 stupnjeva. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAJPOZNATIJE VRSTE BIŠONA

Razlozi zašto je bišon pas kojeg morate imati

Više s weba