SVE O KINESKOM HRČKU

Kineski hrčak kao kućni ljubimac: osobine i karakteristike

Image
Foto: Pixabay

Kineski hrčak posebna je vrsta hrčka koja ne zahtijeva mnogo, a može postati vaš najbolji prijatelj

18.7.2017. u 8:18/ Život i stil

Kineski hrčak sve je popularniji kućni ljubimac. Ako i sami razmišljate o tome da nabavite ovu simpatičnu životinjicu, donosimo vam sve njegove osobine i karakteristike kako biste odlučili je li upravo kineski hrčak idealan ljubimac za vas.

Kineski hrčak (lat. Cricetulus griseus) posebna je vrsta hrčka, porijeklom iz sjeverne Kine i pustinja Mongolije. U nekim zemljama u SAD-u ova se životinja smatra štetočinom te za njezino držanje treba ima posebnu dozvolu.

Danas razlikujemo nekoliko različitih podvrsta hrčaka, a kineski je jedan od najmanjih. Upravo ga zbog toga mnogi zabunom zamijene za miša. Ono po čemu se ipak razlikuju je boja krzna, dužina repa i miris. Naime, kineski hrčci poznai su po tome što nemaju neprijatan miris, za razliku od miševa.

Kineski hrčak poseban je po tome što je vrlo uredan te veći dio svog života provodi čisteći se. Iako nije previše zahtjevan, trebalo bi mu dnevno posvetiti barem sat vremena pažnje.

Za razliku od ostalih hrčaka koji su samotnjaci, kineski hrčak vrlo je društvena životinja i ne voli vrijeme provoditi u samoći. Ove simpatične životinjice u prosjeku žive od dvije do tri godine.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
proizvođači kisika

Koje su najpoznatije biljke u Jadranskom moru?

Više s weba