Psi ljubimci

Ne možete ga ne primijetiti: upoznajte francuskog ovčara

Image
Foto: Pixabay

Francuski ovčar pas je kojeg ne viđamo često, ali kada ga ugledamo ne možemo ga prestati pratiti očima. Otkrijte sve o ovoj jedinstvenoj pasmini

19.1.2019. u 17:50/ Život i stil

Francuski ovčar zove se još briješki ovčar, a radi se o pasmini koja vas definitivno nee ostaviti ravnodušnom. Ovo je energičan, snažan, aktivan, zaigran pas koji se ističe svojom veličinom. 

Briard ima valovitu i dugu dlaku koja je njegov glavni adut. Vidjet ćete ga u svim bojama, osim u bijeloj i smeđoj. Međutim, najčešći su oni francuski ovčari u crnoj ili žućkastoj nijansi. Imaju karakterističnu bradu te im dlaka nerijetko prekriva oči. Uši im padaju, a rep je kao i ostatak tijela vrlo čupav. 

Francuski ovčar može doseći čak 70 centimetara, a teži i 30 kilograma. Mogu biti idealni službeni psi, psi čuvari jer je ovo vrlo inteligentan i stabilan pas. Međutim, ipak je ovčar pa se ne preporuča osobama koje prvi put nabavaljaju ppsa. 

Siimpatičnog je i zaigranog karaktera, ali može biti tvrdoglav. Zaštitnički je nastrojen prema svojoj obitelji pa je bitno krenuti sa socijalizacijom i dresurom još od najranije dobi. U suprotnom bi francuski ovčar mogao pretjerati i krivo reagirati na nepoznate ljude ili djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
Dresura i odgoj pasa

Kakva treba biti prehrana štenaca od mjesec dana

Više s weba