KUĆNI LJUBIMCI

Nimfa: kako pripitomiti nimfu?

Image
Foto: Pixabay

Ne znate kako pripitomiti nimfu? Pročitajte nekoliko savjeta o najjednostavnijem pripitomljavanju papige nimfe.

23.10.2018. u 12:51/ Život i stil

Nimfe su najpitomije, drage, nježne ptice iz roda papigašica. Vrlo se lako pripitomljavaju, mogu živjeti čak 20-ak godina. Idealne su za kućnog ljubimca, a neki ih čak nazivaju i kućnim klaunovima. Vole imitirati zvukove i melodije, ali za razliku od nekih drugih vrsta papiga, neće naučiti ponavljati riječi.

Najbitnije je napomenuti da nimfe vole društvo, ljude i puno ljubavi. Ne zahtijeva puno, ali za lakšu prilagodbu bit će potreban trud i dobra volja. Možete ju smjestiti u krletku osrednje veličine, dati joj posudicu za vodu i hranu. Trebat će joj nekoliko igrački poput ogledalca, zvončića i drvenih grančica.

Na samom početku pripitomljavanja, nimfi treba dati vremena da se prilagodi na novu okolinu, nove ljude i nove zvukove. Savjet je da se u njezinoj neposrednoj blizini ne rade nagli pokreti, ne proizvodi buka jer ih to može jako uplašiti i stvoriti im traume. Dajte joj vremena da se nauči na vaš glas i vašu prisutnost kako bi se brže opustila.  Nakon nekoliko tjedana od početka prilagodbe, može se pustiti da slobodno leti po kući ili stanu.

Ukoliko niste u mogućnosti provoditi puno vremena s njom, maziti ju, češkati pa čak i pričati joj, tada je najbolje rješenje nabaviti joj društvo. Idealno bi bilo kada bi joj društvo mogla praviti još jedna nimfa, a ukoliko se odlučite za drugu vrstu papigašice pripazite da to nije agapornid jer su oni za razliku od nimfi vrlo agresivne ptice. Također bi trebali pripaziti ukoliko imate mačku ili psa, kada nimfa slobodno leti valja obratiti pozornost i povećati oprez.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Večera za 5
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Obiteljske tajne

Više s weba

Pročitajte još

Image
Mačke kao ljubimci

Gliste kod mačaka: kako ih prepoznati i ukloniti

Više s weba