Mačke kao ljubimci

Otkrijte zašto je ruska plava mačka idealni kućni ljubimac za vas

Image

Siva ruska mačka

Foto: Pixabay.com

Ruska plava mačka jedna je od najskupljih vrsti, a iznimno je cijenjena. Ova sivkastoplava ljepotica može postati idealan kućni ljubimac - otkrijte sve o vrsti

17.12.2018. u 19:47/ Život i stil

Ruska plava mačka ističe se među vrstama - što izgledom što karakterom. Jedno je sigurno, a to je da je nikada nećete zamijeniti za druge vrste ili mace hibride. Odlikuje se unikatnim izgledom, ali i karakterom. 

Mačke su vrlo inteligente, ali ruska plava mačka potpuno razumije čovjeka. Voli se igrati i bira svog vlasnika. Autoritet pronalazi samo u jednoj osobi u obitelji, a to je često ona s kojom je prva bila u kontaktu. Ruska plava mačka upravo zbog visoke inteligencije nije sa svakim na 'ti'. Prvo će vas proučavati i tako sve dok ne stekne povjerenje u vas. 

Međutim, jednom kada vas zavoli bit će vam potpuno odana. 

Ova pametnica prepoznatljiva je po mekanom krznu sivkaste boje. Ima dvostruko krzno odnosno tamnije se nalazi bliže koži. Njega krzna uključuje četkanje barem tri tjedno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruska plava mačka može biti vaš najbolji prijatelj dugi niz godina. To je mačka izuzetno otporna na bolesti i ozljede pa tako može doživjeti i do 18 godina. U prosjeku živi od 9 do 15 godina. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
uznemirujući prizori

Sav očaj potresa u fotografiji: Otac sjedi u ruševinama i ne pušta ruku svoje preminule kćeri (15)

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAJVAŽNIJU ULOGU IGRA GENETIKA

Životni vijek mačke: koliko dugo žive mačke

Više s weba