BRBLJIVI LJUBIMCI

Papige koje pričaju: ove ćemo papige najlakše naučiti govoriti

Image
Foto: Pixabay

Razmišljate o kupnji papige? Donosimo vam savjete zašto za kućnog ljubimca odabrati upravo papige koje pričaju.

10.3.2017. u 11:04/ Život i stil

Papige koje pričaju ljubimci su kojima je potrebno mnogo pažnje i ljubavi. O tome hoće li i koliko naše papige pričati, ovisi o trudu koji uložimo u njihovu obuku.

Većina ljudi traži ljubimca kojeg će moći naučiti raznim trikovima i zabavljati se s njim. Ako živimo u malom stanu i nemamo dovoljno mjesto za psa, bilo bi dobro da razmislimo o nabavljanju papige. Ovaj pernati kućni ljubimac druželjubiv je i razigran te će našem domu sigurno pružiti mnogo veselja.

Brbljavi kućni ljubimci

Jedan od razloga zbog kojeg volimo papige je taj što govore. Papige koje pričaju uistinu su specifični i posebni kućni ljubimci pa ih želimo imati u svom domu. Teško je uvijek izabrati onu pravu papigu koja će sigurno pričati. Nitko nam ne može garantirati da će naša papigica biti voljna učiti riječi i imitirati glasove. No, o tome hoće li naša papiga pričati ili ne, ne ovisi samo o njoj, već i o nama vlasnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bismo papigu naučili govoriti, moramo biti spremni na redovno treniranje i vježbanje govora. Papige su vrlo inteligentne životinjice pa će brzo upijati naše riječi. Ne vole spor i jednoliča glas, brže će zapamtiti riječi ako im se obraćamo glasnijim govorom i višim tonovima.

Papige vješte u govorenju

Upravo se čita

Image
NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR

Tomašević: 'Uspjeli smo dogovoriti sa sindikatima, doći će do poskupljenja'

Papige koje najviše vole pričati su amazonske papige i afričke sive papige. Njih ne trebamo ni učiti govoriti, one će same početi ponavljati riječi, ali i rečenice koje čuju.

Amazonski papagaj ili amazonac koristi se kao zajednički pojam za sve papagaje iz roda Amazona. Ovi veliki papagaji svoje porijeklo vuku s područja Meksika, Južne Amerike i karipskih otoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina amazonaca karakteristična je po jarko zelenoj boji perja, a znaju se pojaviti i u nijansama drugih šarenih boja. Razgovijetno oponašaju ljudski govor što ih čini pravim malim brbljavcima. Poznati su i kao veliki ljubitelji glazbe pa rado uživaju slušajući i oponašajući visoke glazbene tonove.  

Afrička siva papiga ili žako u posljednje je vrijeme sve češći kućni ljubimac pa je tako možemo naći kod mnogih domaćih uzgajivača. Smatraju je jednom od najinteligentnijih ptica na svijetu.

Karakteristična je po dugom perju sive boje, crvenom repu i crnom kljunu. Afrička siva papiga živi u prašumama zapadne i središnje Afrike. Vješta je u oponašanju ljudskog govora, a može naučiti preko stotinjak različitih riječi i izgovarati složene rečenice. Uz dovoljno strpljenja i pravilnu obuku, afrička papiga može naučiti i pokoji trik.  

Više s weba

Pročitajte još

Image
Šuma zimi

Životinje koje ne spavaju zimski san

Više s weba