ljubimci

Pas u avionu: sve što trebate znati prije letenja s psom

Image
Foto: Pexels

Letenje je za životinje uvijek stresan događaj, stoga u nastavku donosimo sve što morate znati o temi 'pas u avionu'

28.5.2019. u 0:34/ Život i stil

Letenje je za životinje uvijek stresan događaj, a uz to je potrebno navikavanje na novo okruženje i drugačiju klimu, tako rizik ne bi trebalo olako shvatiti. Međutim, uz pravilnu pripremu, veliko putovanje za četveronošce može biti podnošljiv događaj. U nastavku saznajte sve o temi "pas u avionu".

Neke zrakoplovne kompanije dopuštaju male pse ili mačke težine do 5-6 kg u kabini sa svojim vlasnicima. Prije rezerviranja leta pažljivo pročitajte o tome, jer svaka kompanija ima drugačija pravila ovisno o vrsti transportera dopuštenih na letu kao i točnih, dopuštenih dimenzija.

U svakom slučaju transporter mora biti osiguran (tako da pas u avionu ne može pobjeći iz njega) i vodootporna, tako da transporteri kao košare nisu dopušteni. Robusne transportne kutije od plastike ili transportne vrećica su bolja alternativa, naravno sve ovisno o zahtjevima zrakoplovne tvrtke. No, pripazite jer dopuštene dimenzije za ručnu prtljagu su 56 x 45 x 25 cm.

Životinje koje prelaze maksimalnu dozvoljenu težinu ručne prtljage (gdje je ona uopće dopuštena), moraju putovati u klimatiziranom skladištu aviona. Taj dio ima posebne transportere za putovanje u zrakoplovu. Oni imaju svoje prednosti: iako ne možete vidjeti svog ljubimca, veći transporter dopušta više prostora za kretanje i također ima malu prostoriju za pijesak za mačke pa se i pas u avionu, kao i sve ostale životinje, može slobodnije kretati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravila svake zrakoplovne kompanije su drugačija, tako da ih svakako trebate istražiti kod kupnje avionske karte. Mnoge zrakoplovne tvrtke tijekom vrućih ljetnih mjeseci ne dozvoljavaju ljubimce, druge ne dopuštaju prijevoz u kabini ili odobre samo određeni broj kućnih ljubimaca.

Također je važno da uzmete u obzir pravila za prijevoz životinja u Vašu destinaciju: Treba li Vaš pas posebna cjepiva, ili Vaša mačka certifikat o zdravlju?

Upravo se čita

Image
kaos diljem hrvatske

Olujni vjetar nosi sve pred sobom. Vatrogasci imaju pune ruke posla. DHMZ: 'Očekuju se orkanski udari'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAJVAŽNIJU ULOGU IGRA GENETIKA

Životni vijek mačke: koliko dugo žive mačke

Više s weba