Ptice ljubimci

Patagonska ara: jeste li već razmislili o ovoj posebnoj ptici?

Image
Foto: Pixabay

Patagonska ara jedna je popularnijih vrsti papiga, a njezin karakter tu titulu u potpunosti opravdava. U nastavku otkrijte sve o ovoj posebnoj, lijepoj ptici

20.1.2019. u 18:02/ Život i stil

Patagonska ara porijeklom je iz Južne Amerike odnosno s područja Argentine, Perua i Čilea. Kada govorio patagonskoj ari kao kućnom ljubimcu najčešće ljudi biraju podvrste Cyanoliseus Patagonus Andius, Cyaoliseus patagonus patagonus te Cyanoliseus Patagonus Byroni. Ove se podrste međusobno razlikuju po boji.

U diviljini žive u grupama, a jedne su od glasnijih vrsti papiga. Obožavaju se penjati gdje god stignu i pravi su istražitelji žedni avanture. Ovo nisu plašljive i povučene papige. Štoviše, patagonska ara prava je pričalica. 

Hrani se sjemenkama, žitaricama, lješnjacima i povrćem. Gnijezde se u periodu od prosinca do siječnja, a mogu početi raditi mladunčad nakon tri godine života. Mlade ptice moraju ostati u gnijezdu otprilike dva mjeseca. 

Radi se o izdržljivim papigama koje se lako prilagođavaju i dobro podnose niske temperature. Vole učiti riječi i čak je moguće da će vam u jednom trenutku biti 'iritantni' zbog toliko pričanja. Patagonska ara u krletki mora imati dovoljno prostora za kretanje, a posebice igračaka i penjalica. U suprotnom bi ptica moga postati depresivna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spol are gotovo je nemoguće odrediti okom, već samo DNA analizom.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
ekspert za prisluškivanja

'Kad mobitel uđe u ruke istražitelja, teško je sakriti poruke. Obrisane se mogu vratiti'

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAJPOPULARNIJA VRSTA BIŠONA

Bišon havanezer i sve o njemu: vodič za vlasnike havanezera

Više s weba