patuljasti psi

Patuljaste pasmine pasa: koje patuljaste pasmine pasa postoje?

Image
Foto: Pixabay.com

Patuljaste pasmine pasa zaista su preslatke, svi se s time možemo složiti. Za vas smo otkrili koje patuljaste pasmine pasa postoje

25.2.2019. u 14:36/ Život i stil

Patuljasti šnaucer – pas zanimljivog izgleda, veselog karaktera, ali zna i zalajati na strance koji se približe vašem domu. Nisu agresivni i jako malo laju, ali neće im biti problem zalajati ako osjete prijetnju jer je njihova prvenstvena uloga bila čuvanje posjeda. Patuljasti šnaucer je patuljasta pasmina pasa koja je vrlo zaigrana i znatiželjana te vrlo brzo uči, ali, može postati tvrdoglav ako mu ne pružite dovoljno rekreacije u vidu trčanja, šetnji, igranja. Odan je, prilagodljiv i umiljat te privržen djeci.

Patuljasti pinč jedan je od najmanjih pasa na svijetu a ujedno i najmanja patuljasta pasmina pasa, a sve ga više ljudi odabire za svog kućnog ljubimca. Donosimo vam sve osobine i karakteristike ove zanimljive pasmine. Patuljasti pinč zaista je posebna pasmina, a često ga pogrešno uspoređuju s čivavom. Mogli bismo reći da je patuljasti pinč minijaturna verzija dobermana. U prosjeku naraste do 30 centimetara, s obzirom na to da su ženke obično nešto niže od mužjaka. Što se tiče njegove težine, pinč u pravilu ima od četiri do šest kilograma.

Patuljasti pomeranac (njemački patuljasti špic) svoje porijeklo vuče iz njemačke pokrajine Pomeranije, po kojoj je i dobio ime. Pomeranac je patuljasta pasmina pasa, ali izrazito kompaktne građe. Prepoznatljiv je po duplom, gustom krznu koje zahtijeva redovito četkanje i češljanje. U prosjeku naraste do 20 centimetara, a teži od dva do četiri kilograma. Životna dob ove pasmine kreće se od deset do 12 godina. Što se tiče njegovog karaktera, patuljasti pomeranac vrlo je razigrana i vesela pasmina. Dobro se slaže s djecom i ostalim kućnim ljubimcima, brzo se prilagođava različitim uvjetima i traži mnogo pažnje. Zahtijeva povremene šetnje, ali ne voli dugo boraviti sam. Ovaj pas nipošto nije za one vlasnike kojih većinu dana nema kod kuće.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAJPOZNATIJE VRSTE BIŠONA

Razlozi zašto je bišon pas kojeg morate imati

Više s weba