Mačke kao ljubimci

Ponašanje mačaka: što vam vaša maca želi reći?

Image
Foto: Thinkstock

Ponašanje mačka uvijek ovisi o onome što nam one žele reći i često je uvjetovano njihovim željama. Otkrijte što pokreti znače i kakvo ponašanje mačaka očekivati

17.12.2018. u 20:32/ Život i stil

Ponašanje mačaka rijetko je nasumično jer ove pametnice uvijek imaju neki plan ili cilj koji žele ostvariti. To je i za očekivati od jedne predatorske životinje. Međutim, ponekad ih nije lako razumjeti. 

Donosimo vam vodič koji će ponašanje mačaka prevesti na naš jezik. 

Mokrenje po stanu

Radi se o jednostavnom objašnjenju. Mačka na taj način želi obilježiti teritorij i poslati signal da je to njen prostor. Očekivana mjesta su ćoškovi, krevet i fotelje gdje vole ležati, a nemojte se čuditi ako to učiniti i u kuhinji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ludilo po noći

Noćno ludilo skroz je tipično za ove krznene ljubimce. Ponašanje mačaka danas je postalo sinonim za ljudsko ponašanje, a to je sjediti u fotelji i spavati. Međutim, one ipak imaju urođenu predatorsku i lovačku narav pa im noćna aktivnost spada u 'opis' posla. 

Upravo se čita

Image
PLJAČKAŠ NA ROMOBILU

VIDEO Bivši policajac osumnjičen za serijsko pljačkanje banaka, pošti...

Lizanje ruku

Lizanje vaših prstiju može značiti da mački vrlo dobro mirišete, a često je stvar u tome što ste nešto pojeli i miris je ostao na prstima. Međutim, ako se to stalno događa, moguće je da se vaša maca bori s tjeskobom ili ju nešto boli pa svakako posjetite veterinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Bodljikave životinje

Znate li čime se hrani jež

Više s weba