Njega pasa

Prvo kupanje pasa: saznajte kako pravilno i sigurno okupati psića

Image
Foto: Pixabay

Prvo kupanje pasa treba biti posebno oprezno kako bi izbjegli alergije ili upale. Saznajte kada, kako i s čim smijete okupati vaše štene na siguran način

18.2.2019. u 13:54/ Život i stil

Prvo kupanja pasa uvijek je uzbudljiv trenutak u životu novopečenog vlasnika. Međutim, štenad je vrlo osjetljiva i jedan krivi potez mogao bi uzrokovati cijeli nzi zdravstvenih problema. U nastavku otkrijte kako obaviti prvo kupanje pasa na pravilan način. 

Kada kupati psa?

Psi se uglavnom ne peri prije drugog mjeseca života. Zapravo ih nije ni tada preporučljivo kupati šamponima, osim u slučaju da su se zaprljali ili imaju neugodan miris. Pokušajte što duže izdržati bez kupanja kako ne bi oštetili kožu svog štenca. 

Međutim, ako ste se već odlučili da je kupanje štenaca od 2 mjeseca neizbježno, slijedite upute. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šampon za odrasle pse zaobiđite u širokom luku. Radije investirajte u šampon prilagođen štencima i njihovoj osjetljivoj koži, očima i ušima, Za prvo kupanje pasa možete potražiti i medicinske šampone s kojima ćete moći češće oprati bebe.

Pranje nemojte prakticirati svaki dan jer možete ukloniti zaštitni sloj masnoće s kože psa zbog čega se mogu pojaviti infekcije i perutanje, a vaš bi pas mogao patiti zbog svrbeža i crvenila. 

Upravo se čita

Image
375 tisuća tona

Gomila mulja brine stanovnike Ivanje Reke! Potraga o tempiranoj ekološkoj bombi na rubu Zagreba

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZEC KAO KUĆNI LJUBIMAC

Životni vijek zeca: koliko dugo živi zec

Više s weba