Treba ih zaštititi

Psi i hladnoća: oprezno s kućnim ljubimcem na niskim temperaturama

Image
Foto: Pixabay

I dok neke pasmine uživaju u snijegu, psi i hladnoća generalno nisu najbolji prijatelji. Otkrijte kako pomoći i zaštititi svog psa na niskim temperaturama

16.2.2019. u 12:30/ Život i stil

Vašem je psu, baš kao i vama, vani hladno tijekom zimskih mjeseci. Neke pasmine poput sibirskog haskija ili aljaškog malamuta vole zimu i fizički su prilagođeni zimskim temperaturama. Međutim, psi i hladnoća nisu uvijek najbolja kombinacija i treba ih zaštititi od niskih temperatura. 

Zaštita izvana

Iako je vani hladno i pas se može prehladiti ili mu može biti nelagodno, ipak treba dnevnu dozu aktivnosti i zima ne bi trebala biti izgovor za ostajanje kući. Psima puno teže pada manjak igre i odlaska van nego kratkotrajna promjena u temperaturi. 

Psi i hladnoća stoga nisu razlog da ga zatvorite doma. Zaštitite ga pomoću jakni ili džempera koji su posebno izrađeni od slojeva koji izoliraju. Ovo pravilo posebno vrijedi za male vrste pasa.

Ugrijte ga iznutra

Nakon štenje ga je, naravno, potrebno osušiti. Sve, ipak, počinje od onoga što vaš pas unosi u tijelo pa je tako prehrana ključan dio. Psi i hladnoća lakše se podnose ako je vaš pas zdrav i vitalan. Dajte mu dovoljne količine hrane te njegove obroke obogatite vitaminima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vitamini i kvalitetna vlakna ojačat će imunitet vašeg psa, a tijelo će jače raditi u probavljanju pa će temperatura tijela rasti. No, prije uvođenja nove prehrane najprije se posavjetujte s veterinarom. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO!

Prvi put za naše kamere progovorio HGSS-ovac napadnut na Platku: 'Sve mi je stresno'

Više s weba

Pročitajte još

Image
Zanimljivosti

Razlika između košute i srne

Više s weba