SVE O RAKUNIMA

Rakun kao kućni ljubimac: savjeti za buduće vlasnike

Image
Foto: Pixabay

Rakun kao kućni ljubimac nije zahtjevan te će brzo postati član vaše obitelji. Donosimo vam savjete za držanje rakuna

4.8.2017. u 5:12/ Život i stil

Rakun se sve češće može pronaći kao kućni ljubimac. Ono po čemu je poseban jest njegova osobnost kojom brzo osvaja sve oko sebe. Donosimo vam korisne savjete ako ste i vi budući vlasnike ove simpatične životinjice.

Iako su rakuni divlje životinje, jednostavno ih je pripitomiti i brzo će postati dio vaše obitelji. U nekim situacijama znaju se ponašati pomalo agresivno, uglavnom kad je riječ o obrani teritorija. Što se tiče njihovog karaktera, rakuni su vrlo razigrane životinje i većinu dana uživaju u igri.

Kod držanja rakuna potrebno je obratiti pozornost na na ishranu jer često upravo loša ishrana rezultira agresivnim ponašanjem i raznim oboljenjima. Ono što najviše vole jesti jesu kukci, crvi i ostale sitne životinje. Osim toga, uživaju u voću i orašastim plodovima, posebno lješnjacima koji im predstavljaju pravu poslasticu.

Ako namjeravate držati rakuna kao kućnog ljubimca, obavezno mu omogućite prostran i dovoljno velik kavez. Rakun bi također trebao uvijek imati dostupnu svježu vodu i hranu, ali i nekoliko igračaka s kojima bi se mogao igrati kad mu je dosadno.

Rakuni su poznati kao noćne životinjice pa tijekom dana uglavnom spavaju. Zbog toga je važno da mu kavez smjestite na neko izolirano mjesto gdje će imati svoj mir.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
prehrana leptira

Znate li čime se hrane leptiri?

Više s weba