Zanimljivosti

Razlika između košute i srne

Image

koja je razlika između košute i srne

Foto: Patrik Macek/Pixsell

Znate li koja je razlika između košute i srne? Ako niste sigurni da znate odgovor na ovo pitanje, a upravo to je ono što vas iz nekog razloga zanima, u nastavku pišemo koja je razlika između košute i srne

2.1.2020. u 18:23/ Život i stil

Što je srndać? Košuta? Srna? Tko se tu s kim pari i kako nastaje LANE? a koja je razlika između košute i srne?


Odlično znamo da kuja na svijet donosi štene ili kuče, mačka mače, ovca ja(g)nje, koza jare, krava tele, a iz kokošjeg jajeta izlazi pile, samo nismo baš sigurni kako se zove tek rođeni jelen i koja je razlika između košute i srne?

Čak ni enigmati, nemaju baš precizne odgovore na pitanje koja je razlika između košute i srne, iako se navedeni pojmovi svakodnevno sreću posebno u križaljkama. Srna se poslovično opisuje kao plaha šumska životinja, a lane kao mladunče košute. 
Takav slučaj smo susreli 2014. u hrvatskoj Potjeri, autor je uz pitanje "kako se zove mladunče košute" dobio 4 ponuđena odgovora, među njima lane i tele, i to u prvoj rundi, pa je bez razmišljanja izabrao ovo prvo, u Potjeri je takmičarka kao iz topa grunula "lane" i njen odgovor je ekspresno popraćen oduševljenom aklamacijom Tarika Filipovića.

Za lane mogu koristiti opisi "mladunče košute" i "mladunče srne", a tele može biti samo mladunče košute (kao i krave, naravno). Mladunče srne se zove i SRNČE.

Nadamo se da vam je ovih nekoliko informacija o tome koja je razlika između košute i srne bilo od koristi.

Više s weba

Pročitajte još

Image
BUĐENJE PROLJEĆA

Znate li kako se ponašaju životinje u proljeće

Više s weba