kućni ljubimci

Ruske pasmine pasa - znate li koji su psi porijeklom iz Rusije?

Image
Foto: Pixabay

Rusija je, prema mnogim poznavateljima i ljubiteljima pasa, domovina nekim od najljepših psećih pasmina. Koje su ruske pasmine pasa?

13.11.2017. u 13:45/ Život i stil

Samojed je ruska pasmina pasa koja je ime dobila po sibirskom starosjedilačkom narodu Samojedima, koji su nomadi koji se bave uzgojem pasa guste bijele dlake koji im pomažu u čuvanju stada. Samojedi imaju karakterističan osmijeh i vrlo su druželjubivi i društveni.

Ruski hrt, kao što mu i samo ime kaže je ruska pasmina pasa koja podsjeća na vuka po svojoj odanosti. Ova pasmina brža je od drugih lovačkih pasa, i od njih se razlikuje po tome što, svoj plijen ruski hrt ne lovi, već ga hvata.

Kavkaski ovčar je ruska pasmina psa snažnog, mišićavog tijela i guste dlake. Sposoban je prilagoditi se raznim klimatskim uvjetima. Ovaj pas je nepovjerljiv prema strancima, te je bolje ne približavati im se ukoliko vas ne poznaju.

Crni terijer, poznat i kao "Staljinov pas" je nova ruska pasmina pasa nastala u uzgajalištima 1952.godine. Ova ruska pasmina pasa svrstava se u policijske službene pse, a nastali su križanjem rotvajlera, erdelterijera i rizenštaucera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sulimov pas je ruska pasmina pasa koji u sebi ima divlju krv. Ovog psa je sovjetski biolog Sulimov križao sa šakalom. Temperamentom je ova ruska pasmina pasa poput divlje zvijeri, dok ponekad ima karakter umiljatog, lojalnog psa koji najviše voli provoditi vrijeme u igri.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
DRUGAČIJE SVJETLO

Ovaj detalj otkriva značenje Horvatove geste na bizarnom intervjuu: Evo o čemu je riječ

Više s weba

Pročitajte još

Image
SPREMNI DOČEKAJTE PRINOVE

Vrijeme okota: saznajte koliko mačka nosi mačiće

Više s weba