Psi ljubimci

Saznajte je li njemački kratkodlaki ptičar pravi odabir za vas?

Image
Foto: Pixabay

Njemački kratkodlaki ptičar popularna je pasmina koja se odlikuje svojim karakterom i sposobnošću lova. Otkrijte je li upravo ovo pasmina za vašu obitelj

20.1.2019. u 17:52/ Život i stil

Njemački kratkodlaki ptičar jedan je od najpoznatijih lovačkih pasa. Njegova povijest i namjena kroz razvoj pretvorili su ga i psa izoštrenog njuha i vida, ali i vrlo opreznog ljubimca. Saznali smo kakva je obitelj idealan match za ovog ptičara. 

Izgled, karakter i dresura

Ovo psa prepoznat ćete po pravilnoj glavi i njuški te vitkom, atletičarskom tijelu. Dlaka mu je najčešće smeđa s ojegama, ali moguće je da njemački kratkodlaki ptičar bude i bijele boje s crnim šarama i pjegama po sebi. Dosežu visinu do 66 centimetara, a u prosjeku teže do 30 kilograma. Nije kompliciran za njegovati, štoviše, morate ga samo prati i povremeno očetkati.

Ova interesantna pasmina ističe se, više nego izgledom, svojim karakterom. Radi se o vrlo inteligentnom, zaigranom i odanom psu koji voli učiti i dresirati se. Vrlo ih je lako odgojiti, ali potrebno je psu nametnuti jednu osobu kao autoritet. U pravilu se njemački kratkodlaki ptičar odlično slaže s drugim psima, djecom i ostalim ljubimcima.

Zaobiđite ovu pasminu, ako niste sportska odnosno aktiva obitelj. Ovo je lovački pas koji treba mnogo istrčavanja, mentalnih zadataka i igre, a svaki oblik sjedilačkog života nije dobar za njegovo zdravlje. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Domaće životinje

Znate li kakva je životinja mišji lemur?

Više s weba