Njega pasa

Saznajte kako kupati psa i izbjegnite upale i prehlade kod ljubimca

Image

sve o mopsu, psi, pas

Foto: Pixabay

Novopečeni se vlasnici često pitaju kako kupati psa, a da se ne prehladi ili ne dobije upali očiju, uha ili iritaciju kože. Odgovor saznajte u nastavku

18.2.2019. u 14:12/ Život i stil

Svi oni koji prvi put imaju psa nerijetko se pitaju kako kupati psa. Odgovor nije kompliciran, ali pravilan način kupanja može učiniti pravu razliku za zdravlje i higijenu vašeg najboljeg prijatelja. U nastavku saznajte kako kupati psa na pravi način.

Kupanje psa - na što obratiti pažnju?

Kupanje psa ključan je dio održavanja higijene vašeg omiljenog ljubimca, ali važno je pripaziti koliko ga često kupate. To ovisi o mnogim čimbenicima poput njegove dlake, aktivnosti, veličini te uvjetima u kojima živi.

Pravilnim čišćenjem, četkanjem i kupanjem možete spriječiti pojavu mnogih bolesti i bakterija, a ujedno njegujete dlaku svojeg kućnog ljubimca. Osim toga, redovitim kupanjem možete se riješiti pretjeranog gubitka dlake tj. linjanja, što je posebno velik problem kada vani krenu stalne promjene temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pse koji žive u zatvorenom prostoru odnosno stanu ili kući preporučuje se kupanje jednom ili dvaput mjesečno. U slučaju da je vaš pas aktivan, većinu svojeg vremena provodi na otvorenom te se redovito zna uvaljati u blato, lokvu ili travu, trebat ćete ga prati češće. Kod češćeg pranja nije potrebno stalno nanositi šampon, psa je dovoljno samo temeljito isprati vodom.

Temeljito ispreite područje šapica, repa, a pri tome pazite da voda i šampon ne ulaze u uši i oči. Neki vlasnici zato štite uši s malo vatice koju stavite psu u uši. Nakon pranja, oprezno i nježno obrišite psa. 

Upravo se čita

Image
PALA JE ODLUKA

Horvat više nije izbornik Hrvatske, a na njegovo mjesto stiže legendarni rukometaš

Sada kada ste saznali kako kupati psa - to činite umjereno i na pravi način!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Peradarstvo

Znate li što jedu patke?

Više s weba