MALE PASMINE

Saznajte koji su najmanji psi idealni za držanje u stanu

Image
Foto: Pixabay

Razmišljate o kupnji malog psa? Da bismo vam olakšali izbor, pronašli smo koji su to najmanji psi za stan ili kuću

8.4.2017. u 9:00/ Život i stil

Poznato je da su najmanji psi mnogo prilagodljiviji za život u stanu ili kući, pa stoga ne čudi što većina vlasnika za svoje ljubimce odabire upravo njih. Lakše ih je održavati, a i odlično se slažu s malom djecom.

Mali psi izrazito su čisti i ne linjanju se previše. Idealni su za stan jer, uz to što nisu preaktivni i nije im potrebno previše prostora, nemaju onaj karakteristični pseći miris poput većih pasmina.

Zapadnoškotski terijer

Zapadnoškotski bijeli terijer, nešto poznatiji kao westy, sve je popularnija vrsta manjih pasa. Ova pasmina poznata je po karakterističnoj bijeloj dlaci srednje duljine. S obzirom na to što mu je dlaka uglavnom kovrčava, potrebno ju je redovito održavati i češljati. Što se tiče visine, westy pripada skupini manjih pasa pa tako može narasti do maksimalnih 30 centimetara.

Mops

Mops je još jedna pasmina poznata među obiteljima. Zbog njegove malene veličine i slabijeg linjanja, idealan je za držanje u stanu. Ako razmišljate o nabavljanju mopsa, morali biste biti svjesni da ovaj pas često i glasno hrče. Razlog tome je nabijena njuška koja mu tijekom noći onemogućuje pravilno disanje. Mops je u pravilu vrlo razigran pas, odan svojoj obitelji, a naročito djeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski buldog

Francuski buldog ističe se četvrtastom glavom, uspravnim ušima, spljoštenom njuškom te velikim očima tamne boje. Zahvaljujući kratkoj dlaci nije pretjerano sklon linjanju, što je još jedna pozitivna stavka. Francuski buldog ima savršene osobine za život u stanu, nije preaktivan i pristojno se ponaša. Međutim, zbog sklonosti debljanja potrebno ga je najmanje tri ili četiri puta dnevno izvesti u dužu šetnju.

Čivava

Za čivavu sa sigurnošću možemo reći da je najmanja pasmina na svijetu. Njena prosječna težina kreće se između jednog i tri kilograma, dok tijekom života naraste maksimalno 23 centimetara. Ne traži previše aktivnosti i boravka na otvorenom pa je savršena za držanje u malom stanu.

Upravo se čita

Image
stižu nove cijene

RTL Danas doznaje: Od utorka poskupljuje gorivo. Provjerite koje bi trebale biti nove cijene!

Maltezer

Maltezer je idealan kućni ljubimac jer se gotovo uopće ne linja. Iako ima dosta dugu dlaku, ona mu ne opada zbog čega je savršen za vlasnike sklone alergijama. Njegovu je dlaku jednostavno održavati, ali ju je potrebno redovito četkati i prati. Maltezer je živahan i razigran pas te se posebno dobro slaže s malom djecom.

Više s weba

Pročitajte još

Image
zimski san

Životinje koje skupljaju hranu za zimu - znate li koje su

Više s weba