Odgoj mačaka

Saznajte najbolji način kako naučiti mačku da ne ide na stol

Image
Foto: Pixabay

Mačke su tvrdoglava stvorenja koja nerijetko 'furaju svoj film'. Otkrijte najjednostavniji način kako naučiti mačku da ne ide na stol bez vašeg dopuštenja

17.12.2018. u 19:12/ Život i stil

Jedna od prvih stvari na koje vlasnici mačaka pomisle kada ih dobiju je kako naučiti mačku da se ne penje na stol. Ovo ne mora biti nikakav znak da niste ljubitelji mačaka, već da jednostavno marite za higijenu. 

Osim toga, navika skakanja na stol može biti i opasna za mačku. Postoji nekoliko metoda koje morate isprobati. 

Kako naučiti mačku da ne ide na stol?

Prije svega se pokušajte staviti na njeno mjesto. Što mačku motivira na skoči na stol? Jeste li ostavili hranu na površini ili možda neke papiriće koje interesiraju vašeg ljubimca?

Kako biste potpuno odvratili mački pažnji od stola prvo je potrebno ukloniti nepotrebne stvari zbog kojih ljubimcu radi mašta. Mačke vrlo često vide nešto na nekoj visini i popnu se jer ih zanima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, recimo da to već prakticirate. Kako naučiti mačku da ne ide na stol čak i kada ste ga potpuno ispraznili? Tada je pravi trenutak da se poslužite sljedećim metodama. 

Nemojte se derati na ljubimca jer neće shvatiti što mu poručujete. Mačke i psi drugačije reagiraju na vlasnike i ono što možda ima smisla psima, nema mačkama i obrnuto. Mačke dokazano ne vole miris limuna i agruma. Prebrišete li stol takvim mirisom ili sredstvom za čišćenje, mace neće ni pomisliti na skakanje. 

Upravo se čita

Image
Slučaj Platak

Pročelnik HGSS-a o ozlijeđenom kolegi: 'Nije dobro, ima vrtoglavice, ne može čitati. Policiju ne komentiram'

Postoje i mali uređaju koji detektiraju da je vaša mačka kod stola i proizvode zvukove koji je tjeraju. Uskoro će sama odustati od ideje da skoči. Možete koristiti čak i aluminijsku foliju i staviti je na površinu. Mačje šape ne prianjaju dobro za aluminij i takva im podloga ne paše pa će odustati. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kućni ljubimci

Zanima vas kada štenci progledaju?

Više s weba