Psi ljubimci

Tibetanski terijer: pas koji plijeni poglede gdje god pođe

Image
Foto: Pixabay

Tibetanski terijer posebna je pasmina koju nije teško za uočiti zahvaljujući karakterističnom izgledu. Otkrijte zašto su ovi psi dosta posebni - osim izgledom

19.1.2019. u 17:03/ Život i stil

Tibetanski terijer definitivno je upečatljiva pasmina. Radi se o čupacu srednje veličine, a koji nije zapravo terijer. Više doznajte u nastavku.

Povijest

Upravo je ovo jedna od najstarijih pasmina na svijetu, a kako i samo ime kaže dolazi s Tibeta. Tamo je stoljećina služio kao pas čuvar, iako danas zbog svojeg karaktera nije najbolji izbor za sigurnost. Počeo se uzgajati 20-ih godina prošlog stoljeća, a prvi je put registriran 1931. godine.

Izgled

Tibetanski terijer doista osvaja izgledom na prvi pogled. Srednje je veličine i sliči na Shih Tzuua. Međutim, može dolaziti u raznim bojama. Ima vrlo dugačku dlaku koja mu pada preko očiju i kitnjasti repo. Njegova je dlaka dvostruka pa je tako donja vrlo mekana, a gornja valovita ili ravna. Tibetanac je težak otprilike 10 kilograma, a naraste do 40-ak centimetara.

Karakter

Radi se o izuzetno inteligentnoj pasmini. Tibetanski terijer je vrlo samostalan, ali u isto vrijeme je izrazito vezan za onog kojeg smatra autoritetom. Voli obitelj i pokazuje mnogo empatije prema članovima. Voli i društvo te je brzi pas s kapacitetom za treninge. Tvrdoglav je i bitno je s njim raditi od samih početaka. Pripazite na njih kada su u društvu djece jer ih često smatraju jednakima sebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
Šuma zimi

Životinje koje ne spavaju zimski san

Više s weba