ribe

Tropske ribe - ribe toplih voda

Image
Foto: pixabay.com

Tropske ribe su ribe koje žive u toplim vodama diljem svijeta. Neke od tropskih riba su molly, skalari, ksifo i guppy

23.10.2017. u 12:06/ Život i stil

Molly je tropska riba koja je iznimno popularna akvarijska riba. Ove tropske ribe porijeklom su iz slatkih toplih voda Srednje Amerike, a zbog toga što dobro podnose velike količine soli u vodi često ih se može pronaći na ušćima rijeka.

Molly ribe narastu između 10 i 15 stupnjeva, a ukoliko ih planirate kupiti za akvarij, trebate znati da je optimalna temperatura na kojoj ove tropske ribe žive 20-30 stupnjeva.

Skalari su tropske ribe porijeklom iz bistrih voda Amazone. Skalari se u akvarijima uzgajaju od početka 20.stoljeća. Zbog veličine tijela od 13 centimetara skalare je potrebno držati u akvarijima velike zapremnine.

Ksifo su slatkovodne tropske ribe Meksika, Hondurasa i Gvatemale, a u Europu su uvezene početko 20. stoljeća. Ove ribe žive na 22-25 stupnjeva, a hrane se insektima, njihovim larvama, zooplanktonima te biljnom hranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guppy je jedna od najpoznatijih akvarijskih tropskih riba, a posebice je popularna među akvarijskim početnicima zbog lakog uzgoja. Guppyji potječu iz Srednje i Južne Amerike, a uvezene su na sve  kontinente.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
ODLIČNO SURAĐUJU

Jedan od najvećih o Đokoviću i Ivaniševiću: 'Zemlje su im bile u ratu, pogledajte ih'

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZEC KAO KUĆNI LJUBIMAC

Životni vijek zeca: koliko dugo živi zec

Više s weba