Riječne ribe

U koje vrste riba spada koi šaran?

Image

koi šaran

Foto: www.pixabay.com

Koje vrste šarana poznajete, a znate li u koje se vrste šarana ubraja koi šaran? Više o vrsti koi šaran možete pročitati u nastavku

23.2.2020. u 21:57/ Život i stil

Koi šaran (Cyprus Caprio) je riba koja u posljednje vrijeme postaje sve popularnija na našim prostorima.

Koi šaran je riba s dalekog istoka, a ljubitelji je uzgajaju već stoljećima i do sada se razvila u nebrojno mnogo varijacija.
Za držanje koi šarana u akvariju, bit će vam potrebno dosta prostora jer ova umiljata riba može narasti i do jedan metar.

Koi šaran može doživjeti i do sedamdesetak godina, ako se pravilno brine o njoj.
Ako se odlučite da koi šaran bude vaš ljubimac u ribnjaku, morate znati neke stvari koje su vrlo bitne.
Jedna od važnijih stvari je ta da ribnjak biti dubok najmanje jedan metar, što dublje, to bolje. Temperatura koju moramo osigurati tijekom zime treba biti +4 °C ,da bi koi šaran uspješno prezimio, a ta se temperatura razvija točno jedan metar ispod zaleđene površine. 
Ako to učinite, to ne znači da će se temperatura na dnu povećati jer voda od +4 °C, zbog anomalije vode, najgušća i pada na dno, ali ćete biti sigurni da se vaš koi šaran neće ,doslovno, smrznuti. To nije rijetka pojava kod plićih ribnjaka. 

Kako se ljeti dnevne temperature znaju popeti do 35-36 °C, pa i više, a optimalna temperatura koju treba koi šaran je 20 °C-25 °C, tako je taj jedan metar i više no potreban da se vaš koi šaran mže povući u svježiju dubinu i sijenu lopoča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
MIRAN I NEZAHTJEVAN LJUBIMAC

Jež kao kućni ljubimac: važni savjeti za držanje ježa

Više s weba