Sve za ribice

Voda za akvarij: kako mijenjati vodu za akvarij

Image
Foto: Pixabay.com

Zanima vas kako i kada trebate mijenjati vodu za akvarij? Pročitajte na što trebate obratiti pozornost pri odabiru vode koju ćete sipati u akvarij

17.4.2017. u 17:03/ Život i stil

Voda za akvarij predstavlja jedan od najbitnijih za vaše ribice. Nju morate održavati čistom jer u protivnom može doći do mutne vode, koja može uzrokovati bolesti kod vaše ribice i time uzrokovati njeno uginuće. Pri mijenjanju vode, obratite pozornost na to da voda mora biti dezinficirana.

Pošto je voda iz slavine dezinficirana uz pomoć klora, trebalo bi ju prije korištenja ostaviti da stoji 24 sata, nepoklopljenu. Tako će ispariti klor, koji je štetan za ribe. S druge strane, izvorska voda u sebi nema klor pa je spremna za korištenje u akvariju. No, upravo zbog nedostatka klora, upitno je koliko je higijenski ispravna. Uz biofiltriranje, takva voda vjerojatno pitka, ali može biti kontaminirana bakterijama ili parazitima. Potrebno je uzeti uzorak vode za analizu.

Najbolje bi bilo da izvorsku vodu kuhanjem dezinficirate i potom pustite da se ohladi pa dodate preparate. Uglavnom, obje varijante su bolji izbor od destilirane bode, koja je vrlo siromašna mineralima.

Na našim prostorima su vode prilično tvrde, a tvrdoća izvorske vode ovisi o tome kroz koje stijene protječe i kroz koje slojeve zemlje te o sastavu zemlje. Najsigurnije vam je kupiti testere za mjerenje pojedinačnih parametara vode i tako možete mjeriti i korigirati kvalitetu vode za akvarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Zanimljivosti

Razlika između košute i srne

Više s weba