LJUBIMAC KOJI MALO TRAŽI, A MNOGO DAJE

Zamorci i prehrana: naučite čime hraniti svoje zamorce

Image
Foto: Pixabay

Zamorci su sve češći kućni ljubimci, a ako i vi razmišljate o nabavljanju jednog, donosimo vam savjete da naučite kako izgleda pravilna briga i prehrana

2.10.2018. u 9:20/ Život i stil

Zamorci su ljubimci koji ne traže mnogo, a svakoj će obitelji pružiti ljubav i mnogo zabave. No, da biste sačuvali njihovo zdravlje, važno je pripaziti i na prehranu. Za vas smo pripremili kratki vodič kako biste naučili kako izgleda pravilna prehrana zamoraca.

Zamorci su simpatične životinjice koje pripadaju porodici glodavaca, a zahvaljujući tome što nisu zahtjevni i za njih je lako brinuti, sve su češće izbor za kućnog ljubimca u mnogim obiteljima.

U životu zamorca vrlo je bitna pravilna prehrana o kojoj ovisi koliko će dugo vaš ljubimac živjeti te kakva će mu biti kvaliteta života. Njegovo zdravlje ovisi o tome čime hranite svog ljubimca pa je vrlo važno da dobiva sve potrebne hranjive tvari.

Važno je znati da su zamorci biljojedi, a suho sijeno bez dileme je njihova omiljena hrana. Upravo zbog toga, sijeno bi uvijek trebalo biti u njegovom kavezu da ga može grickati kad god poželi. Sijeno je važno za zdravlje njegove probave i zubi.

Osim sijena, zamorci vole jesti gotovu, sušenu hranu posebno namijenjenu isključivo za njih. Gotovu hranu možete kupiti u svakoj boljoj trgovini za životinje, a cijene joj nisu previsoke. No, ove životinjice nisu previše izbriljive što se tiče hrane.

Zamorci također obožavaju voće i povrće, a prihvaćaju gotovo sve - od špinata, celera, rajčice, mrkve, paprike, dinje, breskve, jabuke, jagoda, krušaka pa sve do lista maslačka. Hranu je najbolje davati dva do tri puta dnevno, a uz hranu potrebno im je osigurati i dovoljnu količinu vode.

Zamorci su poznati po tome što vole mnogo jesti, pa je važno pripaziti na količine obroka kako se ne bi udebljali. Naime, dosta su skloni debljanju zbog čega može doći do zdravstvenih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Peradarstvo

Uzgoj patke japanke u Republici Hrvatskoj

Više s weba