Izumrle vrste

Životinje koje su izumrle zbog krivnje ljudi

Image
Foto: pixabay.com

Mnoge su životinje koje su izumrle tijekom povijesti nestale zbog utjecaja čovjeka. Donosimo popis nekoliko najfascinantnijih vrsta koje je svijet izgubio

28.3.2018. u 13:07/ Život i stil

Baiji delfin

Jedna od recentno izumrlih vrsta je baiji delfin koji je donedavno obitavao u rijeci Jangce. Iako je pedesetih godina 20. stoljeća u rijeci bilo skoro 7000 ovih delfina, zbog posljedica industrijalizacije i zagađenja 2006. je godine proglašeno da i baiji delfin spada među životinje koje su izumrle.

Ptica slon

Među životinje koje su izumrle spada i ptica slon koje je nekoć živjela na Madagaskaru, a šokirala je svojom veličinom zbog čega je i dobila ime. Naime, težila je u prosjeku oko 400 kilograma, a mogla je narasti i do tri metra u visinu. Ni danas nije moguće u potpunosti sa sigurnošću zaključiti što se dogovodilo ovoj vrsti, ali pretpostavlja se da je ljudska aktivnost razlog izumiranja ove goleme ptice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: pixabay.com
Image
pixabay.com

Ptica dodo

Kada spominjemo životinje koje su izumrle među prvima se sjetimo ptice dodo koja je nekoć živjela na Mauricijusu dok nije bio nastanjen. Nažalost, budući da nije bila naviknuta na ljude predstavljala je vrlo lak plijen zbog čega je konačno istrijebljena tijekom samo ejdnog tisućljeća.

Upravo se čita

Image
OVO JE SVE

Ovo je najlegendarniji video 'trenera svih trenera': 'Gaziš ko slon, a ne ko srna ko što ja oću'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Više s weba