NAJDUGOVJEČNIJI PSI

Životni vijek pasa: saznajte koji psi najduže žive

Image
Foto: Pixabay

Iako životni vijek psa uvelike ovisi o njegovom zdravstvenom stanju i načinu života, postoje psi koji žive duže od ostalih

9.2.2018. u 19:28/ Život i stil

Zanima vas koji psi najduže žive? Da bismo vam u tome pomogli, za vas smo izdvojili pasmine sa najdužnim životnim vijekom.

Iako životni vijek psa uvelike ovisi o njegovom zdravstvenom stanju i načinu života, postoje pasmine koje mogu doživiti mnogo više godina od ostalih. Jedna od takvih pasmina je jorkširski terijer, simpatični pas koji živi od 18 do 20 godina. Nije osjetljivog zdravlja, ali je o njemu ipak potrebno voditi mnogo brige i njege. Jorkširski terijer danas je jedna od najpopularnijih pasmina u svijetu, a svojim simpatičnim i razigranim karakterom osvojit će svakoga.

Još jedna pasmina sa dugim životnim vijekom je i chihuahua. Chihuahua je jedna od najdugovječnijih pasmina u svijetu, a može doživjeti i preko 20 godina. Ona je ujedno i najmanja pasmina pa je idealna za one koji traže male ljubimce. Jedan od dugovječnijih pasa je i maleni pomeranski špic koji u prosjeku živi od 12 do 16 godina.

Bigl je također pasmina poznata po dugom životnom vijeku. Ovaj simpatičan pas može doživjeti i do 18 godina, a nije nimalo osjetljivog zdravlja. Potrebno mu je tek mnogo trčanja i kretanja na otvorenom kako bi sačuvao svoje dobro zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Njega pasa

Kupanje pasa zimi: otkrijte koliko je to pametno i na što paziti

Više s weba