ZEC KAO KUĆNI LJUBIMAC

Životni vijek zeca: koliko dugo živi zec

Image
Foto: Pixabay

Važno je naglasiti da životni vijek zeca mnogo ovisi o uvjetima u kojima živi, kao i njegovo zdravstveno stanje

22.12.2017. u 7:01/ Život i stil

Sve više ljudi odabire zeca kao kućnog ljubimca, a njegov životni vijek uvelike ovisi o uvjetima u kojima živi, ali i njegovom zdravlju. Donosimo vam sve o zecu kao kućnom ljubimci, te podatke koliko iznosi životni vijek zeca.

Zečevi su sve popularniji odabir za kućnog ljubimca, prvenstveno zbog toga što ne zahtijevaju previše brige i njege. Što se tiče njihovog karaktera, zečevi su izuzetno druželjubive, razigrane i dobroćudne životinjice. Odlično se slažu s djecom, kao i ostalim kućnim ljubimcima. Važno je spomenuti da su zečevi životinje koje se brzo vežu za vlasnika, baš poput pasa.

Zec je kućni ljubimac kojeg možete i dresirati, ali je potrebno mnogo rada te truda da se to postigne. Nakon kupnje, zeca je najbolje držati u čistom i dovoljno prostranom kavezu. Zec u kavezu uvijek treba imati svježu vodu i dostupnu hranu.

Danas se u mnogim trgovinama, u sklopu kaveza, mogu kupiti pojilica i hranilica što uvelike pojednostavljuje hranjenje. Što se tiče njegove prehrane, zec najviše uživa u zelenom lisnatom povrću i korijenju. To su najčešće zelena salata, matovilac, komorač, celer, lišće mrkve te crveni radič. Osim povrća, pravilu poslasticu predstavljaju mu i jabuke.

Što se tiče godina, životni vijek zeca kreće se od pet do devet godina. Važno je naglasiti da životni vijek mnogo ovisi o uvjetima u kojima živi, kao i njegovo zdravstveno stanje. Iako su poznati podaci da neki zečevi dožive i do 14 godina, to je ipak rijetkost.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Odgoj kućnih ljubimaca

Znate li koliko psi nose mlade?

Više s weba