Pauci

Znate li kako pauk plete mrežu

Image

kako pauk plete mrežu

Foto: pixabay.com

Znate li koliko je mukotrpan posao za pauka isplesti paukovu mrežu? U nastavku pročitajte nekoliko informacija o tome kako pauk plete mrežu

23.1.2019. u 23:41/ Život i stil

Pauk (Arenaida) nije insekt, nego pripada klasi zglavkara. Pauk nema krila, ali imaju po osam zglavkastih nogu, znači 4 para. 
Postoje različite vrste pauka koji žive u svim krajevima svijeta a ugriz nekih vrsta pauka može biti vrlo opasan ili čak smrtonosan.

Znate li kako pauk plete mrežu? Tako što pauk u svom tijelu sadrži žlijezdu koja luči ljepljivu tečnost, a ta tečnost na zraku očvrsne. 
Pomoću tih izlučenih niti pauk plete mrežu, koja mu služi da bi se prehranio. 
Znači, kako pauk plete mrežu, tako odmah radi i zamku za insekte koji se upletu u tu mrežu, a pauk ih zatim ubija. Pauk se tim insektima koji se ulove u paukovu mrežu, hrani. 

Ono što je važno spomenuti je da pauk pomoću te mreže hvata insekte, prehranjuje se, ali istovremeno čisti okolinu od štetnih insekata, pa tako i od raznih bolesti koje su vrlo opasne. Zbog toga je i važno znati kako pauk plete mrežu da ga ne bismo ometali u tome. Drugi put kada vidite kako pauk plete mrežu sigurni smo da je nećete rušiti, osim ako vam baš smeta.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ribe

U koju riblju vrstu spada riba zvana aljaška kolja

Više s weba