kućni ljubimci

Znate li kako pripitomiti mačku?

Image
Foto: pixabay.com

Kako bi sa svojom mačkom imali odnos kojim ćete biti zadovoljni i vi kao vlasnik, ali i mačka, potrebno ju je pripitomiti. Kojim tehnikama i kako pripitomiti mačku?

6.11.2017. u 13:12/ Život i stil

Kako bi pripitomili mačku nemojte ih kažnjavati, jer to njima ništa ne znači. Kod odgoja mačaka morate koristiti druge metode i mačku nadmudriti da postignete što želite.

Mačke je mnogo lakše pripitomiti korištenjem nagrada. Stoga, kako bi pripitomili mačku uvijek pri ruci imajte poslastice koje vaša mačka voli i dajte ih mački kao nagradu svaki put kad učini nešto dobro, kao što je primjerice korištenje kutije s pijeskom za obavljanje nužde.

Jedan od načina kako pripitomiti mačku je i da nabavite dovoljno igračaka za mačku koje će joj poslužiti kao alternativni materijali za vježbu, a te igračke će ju i zabaviti dok vas nema.

Kako bi dobili njenu pozornost koristite bočicu vode s prskalicom. Kad se mačka počne loše ponašati malo ju poprskajte vodom. Tako će znati što ne smije raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bavite se mačkom. Što više vremena provodite sa svojom mačkom imat ćete bolju komunikaciju s njom, a to je i ključno kako bi pripitomili mačku.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
GROZNO PONAŠANJE

Hrvatski navijači doživjeli torturu u Švedskoj: 'Sve smo ispratili s osmijehom i ponosom'

Više s weba

Pročitajte još

Image
zakon

Pas u stanu zakon: Koji zakoni vrijede kada je riječ o držanju pasa u stanu?

Više s weba