Besmrtne meduze

Znate li koja životinja najduže živi?

Image

Meduza Meduza

Pitate se koja životinja najduže živi? Za odgovor je potrebno zaviriti ispod morske površine gdje obitavaju besmrtne meduze!

27.3.2018. u 23:30/ Život i stil

Istražili smo koja životinja najduže živi i došli do iznenađujućeg podatka o besmrtnosti jednog morskog organizma. Radi se o meduzi roda Turritopsis nutricula koja zahvaljujući svojim prilagodbama ima sposobnost obnavljanja vlastitog životnog vijeka.

Image

meduze

Foto: Facebook/Institut za oceanografiju i ribarstvo
Image

meduze

Facebook/Institut za oceanografiju i ribarstvo

Koja životinja najduže živi i kako obnavlja svoj životni vijek?

Naime,istražujući koja životinja najduže živi saznali smo da je meduza Turritopsis Nutricula jedina životinja čiji životni vijek nema prirodnih ograničenja. Ona uspijeva obnoviti ciklus vlastitog života tako da, nakon što se razvije do stadija potpuno zrele jedinke, postupno smanjuje vlastiti opseg. Najvjerojatnije to radi izbacivanjem vode iz vlastitog tijela budući da većinski udio mase tijela meduze čini upravo ta tekućina. Tada se ponovo vrati u stadij nezrelog polipa odakle još jednom ulazi u faze razvoja dok ne dosegne stadij najveće zrelosti.

Zanimljivim odgovorom na pitanje koja životinja najduže živi, došli smo i do saznanja kako je broj jedinki ove vrste životinje u neprestanom porastu zbog čega bi ova životinja s vremenom mogla prekriti sve šira područja morskih dubina.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Večera za 5
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Obiteljske tajne

Više s weba

Pročitajte još

Image
BRBLJIVI LJUBIMCI

Papige koje pričaju: ove ćemo papige najlakše naučiti govoriti

Više s weba