Ribe

Znate li u koje vrste riba spada riba zeleni barbus?

Image

zeleni barbus

Foto: www.pixabay.com

Koje vrste akvarijskih riba poznajete i znate li u koje vrste riba se ubraja zeleni barbus? Više o vrsti zeleni barbus doznali smo i za vas izdvajamo u nastavku

24.2.2020. u 13:12/ Život i stil

Zeleni barbus (Puntigrus tetrazona), je slatkovodna riba iz porodice šarana (Cyprinidae), a porijeklom je iz tropskih voda otoka Sumatre.

Pojedini uzorci mogu narasti od 5 do 6cm. Tijelo im je plosnato i prilagođeno brzim strujanjima vode. Česta je u akvaristici, zapravo zeleni barbus spada u najomiljenije akvarijske ribice. Vrlo je radoznala i inteligentna ribica. Formira jato i zato uvijek preporučujemo 4 ili više komada za držanje.

Zeleni barbus ima okomite crne pruge od kojih prva na glavi prolazi preko oka, druga na tijelu, treća ide po leđnoj peraji pa zatim po tijelu i četvrta je skroz na kraju tijela prije repne peraje.

Jako su zaigrane ribe i stalno plivaju i igraju se s pripadnicima svoje vrste. S obzirom na to da je jatna ribica potrebno je osigurati akvarij od oko 50 l za jedno manje jato.
Zeleni barbus voli gusto zasađene akvarije s mekom, lagano kiselom vodom. Trebaju imati i dovoljno otvorenog prostora za plivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
životinje

Vrste majmuna - znate li koliko ih ima i koje su vrste majmuna?

Više s weba