OPERACIJA ZOOLOGIJA

Zloglasni 'Zemunci' godinama glumili Hrvate

Image

Vođa zemunskog klana Luka Bojović, uhićen u španjolskoj Valenciji, imao je dvije hrvatske putovnice, od kojih je jedna bila na ime Damir Ignjatović. Preostala trojica uhićenih 'Zemunaca' također su posjedovali hrvatske putne isprave.

15.2.2012. u 9:03/ M.L.

Trojica članova takozvanog Zemunskog klana, koji su uhićeni u španjolskoj Valenciji, sa sobom su imali hrvatske putovnice. Jedan od njih predstavljao se kao Marijan Barišić, koji se od 2008. godine smatra nestalim.

Luka Bojović zvani Pekar, kojeg je srbijansko tužiteljstvo za organizirani kriminal prozvalo vođom "zemunskog klana", posjedovao je čak dvije hrvatske putovnice. Jedna je bila na ime Damira Ignjatovića. Bojović je osumnjičen za tri ubojstva i dva pokušaja ubojstva.

Vladimir Milisavljević zvan Vlada Budala, atentator na srbijanskog premijera Zorana Đinđića, također je posjedovao hrvatsku putnu ispravu, i to na ime Marijana Barišića. Iako ih u Hrvatskoj ima nekoliko, za jednim se još od 2008. godine intenzivno traga preko Hrvatskog iseljeničkog portala.

Siniša Petrić zvani Zenica, optužen za ratni zločin iz 1999. godine u vrijeme NATO-vog bombardiranja Srbije, predstavljao se kao Goran Ljubišić.

Vladimir Miljanović zvani Zuba uhićen je s preostalom trojicom u akciji "Operacija zoologija", ali Srbija nije tražila njegovo izručenje. Upravo preko njega je španjolska policija uspjela doći do Bojovića.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Matej Veličanstveni ponovo oduševio križevačku publiku

Više s weba